sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Tassu hanskassa ja terassikauden avaus

Ilmoitusluontoinen asia: Sulo osaa antaa tassua! Vain kolme harjoituskertaa ja se oli siinä! :D On se vaan fiksu koira.

Lisäksi Sulo voitti tänään terassipelon. =) Kovasti Suloa kiinnosti mennä ulos terassille, mutta ei vaan tohtinut. Sulo lähestyi terassin ovea kerta kerralta lähemmäs, viimein niin että pää kurkisti jo terassille, mutta tassut olivat kynnyksen sisäpuolella. Sitten Sulo uskalsi jo laittaa etutassut kynnykselle ja lopulta koko hauva tassutteli terassille! Ja sitten sulomaisesti kiireen vilkkaa takaisin sisälle! :D

Meillä kävi tänään myös vieraita. Vieraat oli vähän pelottavia, mutta Sulo tuli katsomaan heitä terassille, tosin ihan yhtä pikaisesti kuin aiemminkin. Tuplarohkeuspisteet kuitenkin Sulolle siitä, että rohkeni kohdata kaksi pelottavaa asiaa yhdellä kertaa: vieraat ihmiset JA terassin. =) Sisällä Sulo tärisi kovasti vieraiden läsnäollessa, mutta jostain Sulo keräsi rohkeutta, poistui petistä ja näytti vieraille jopa pikku orava -temppunsa. :) Sen jälkeen ei enää jännittänytkään niin paljon: Sulo tarkkaili ihmisiä ja tapahtumia petistä käsin rauhallisena ja varautuneena, mutta paljon rauhallisempana ja ilman tärinöitä.

Päivälenkillä Sulo ja Piippola saivat taas juosta vapaana ja kylläpä he juoksivatkin! Piippola sai kotimatkalla vielä toisetkin juoksuleikit belgianpaimenkoirakaverin kanssa. Sulokin oli vapaana, mutta ei lähtenyt leikkiin mukaan. Belgi kävi tekemässä tuttavuutta Sulon kanssa ja kysymässä leikkiin, mutta Sulo ilmoitti parilla näykkäisyllä selvästi, että kiitos, mutta ei kiitos. Mutat Piippola juoksi belgin kanssa niin hurjasti, että päätti leikin päätteeksi mennä makaamaan ihanan viileään mutaojaan... Great. No, mutaahan se vain oli ja enemmän Piippolan mutalook mua nauratti kuin harmitti. :D

Päivälenkin ja ruuan jälkeen mentiin vähän pihahommiin ja kukas se sinne terassille tuli seurailemaan meidän pihatöitä?! Sulo se siellä tepasteli kuin vanha tekijä! :D Sulo yllätti myös löytämällä Sulon kokoisen aukon terassin ja pihan erottavasta verkosta, ja tuli reippaan oma-aloitteisesti tutkimaan pihaa, jonne on toistaiseksi vielä koirilta pääsy kielletty (nurmi ei ole vielä kasvanut). Rohkea Sulo!

Eilinen talkoopäivä tosin taisi olla vähän liian jännittävä päivä Sulolle. Maha nimittäin oli mennyt pienellä vähän sekaisin ja Sulo oli tehnyt yöllä kakan eteisen matolle. :( Voi pikkuista. Toisaalta maha oli vähän pehmoisena myös Piippolalla, joten voi olla että mahat meni pehmeiksi aamupalarustoista. Oli miten oli, koirat ovat nyt saaneet tehobaktia, jospa se rauhoittaisi masuja.

Kovin tapahtumarikas ja jännittävä viikonloppu on Sulolla ollut. Sulo on käynyt kaupassa, tavannut paljon ihmisiä ja koiria, selättänyt harava- ja terassipelon ja oppinut antamaan tassua. Se on aika paljon pienelle hauvalle se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti