torstai 12. toukokuuta 2011

Hammaskivisyyni ja kynsien leikkausta

Eilen pidin Sulolle oikein kunnon hammassyynin ja totesin seuraavaa:

- Yläkulmureissa on vähän kellertävää hammaskiveä, joka irtoaa kynnellä rapsuttaen. Aivan ikenen vieressä on tiukempaa tavaraa, en tiedä mahtaisko se pehmetä ja hankautua pois luita järsiessä vai vaatiiko se ell-käynnin.

- Alhaalla nököhampaassa ja sen viereisessä etuhampaassa on mustaa hammaskiveä tms., joka on todella tiukassa. Sitä ei varmastikaan saa kotikonstein millään pois.

- Sulolla oli tullessaan näkyviä hammaskivimuodostumia takahampaissa, mutta nyt ne ovat kaikki kadonneet! Takaa löytyy puhtaat, valkoiset hampaat! =)

Eli hyvin on hammasasiat Sulolla! Leikkasin eilen myös Sulon kynnet. Hienosti antoi leikata, ei ollut operaatiosta moksiskaan. Mutta yhden kynnen kohdalla olin huolimaton ja leikkasin liikaa.... :( Aloin melkein itkeä, kun Sulo vingahti, musta tuntui niin pahalta! Vahinkohan se oli, mutta syytin itseäni kamalasti, kun olin niin tohelo. Olis pitänyt olla huolellisempi. :( Verta ei onneksi tullut, mutta selvästi näkyi punaista hermonpäätä.. Voi reppanaa, toivottavasti ei saanut traumaa.


Tässä mun nököhampaassa on kuulemma jotain
kiveä. Ihan hassua, kivethän on maassa eikä suussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti