tiistai 22. maaliskuuta 2011

Pissaa ja kakkaa!

Juttu sisältää paljon pissaa ja kakkaa. Ei heikkohermoisille eikä ruokailun yhteydessä luettavaksi. =)

Sulo ei ole sisäsiisti. Ei lähellekään. Ensimmäisten päivien aikana Sulo onnistui tekemään ulos yhden pissan ja yhden kakan. Parin päivän päästä tuli ulos yksi pissa, josta on myös hieno videotaltiointi. Vaan siihen loppuikin ulkopissat, Sulo vaikutti olevan täysin ulkosiisti koira. :( En tiedä mikä siinä ulos pissaamisessa on niin jännää. Että onko vain ujopissa, että ei kehtaa ihmisen ja toisen koiran nähden pissata vai eikö sopivia paikkoja löydy vai mikä on...

Mutta sisällä Sulo osaa tehdä tarpeensa hienosti paperille. Ja sen hän tekee yleensä niin, että kukaan ei ole näkemässä. Ihan kaikki ei paperille ole kuitenkaan tullut, Sulo on kerran tehnyt pissan myös vieraspetiin ja kerran meidän omaan petiin.. Huoh. :D Näiden vahinkojen jälkeen on makkarien ovet pidetty päivisin kiinni ja varmuuden vuoksi myös iltaisin.

Noin viikon ajan Sulo panttasi ulostekemistä tosi tehokkaasti. Ei siis mitään tullut ulos, vaikka käytiin ahkerasti yrittämässä. Viime viikolla alkoi tulla muutosta. Sulo pissasi ulos viime tiistai-iltana, torstaina aamulla ja lauantaina päivälenkillä. JEI! Siis yksi pissa ulos joka toinen päivä! Ollaan varmaan ihan pölöjä, mutta me oltiin näistä jokaisesta pissasta ihan fiiliksissä! :D

Nyt tahti on kiihtynyt: Sulo pissasi kerran ulos myös sunnuntaina (eli siis jo kahtena päivänä peräkkäin!) ja mananataina eli eilen aamulla (KOLMAS peräkkäinen päivä!) ja eilen ILLALLA! Sulon ennätys on siis kaksi ulkopissaa yhden päivän aikana! Eikä tässä vielä kaikki! Sulo teki tänään aamulenkillä KAKAN! :D Meidän elämä alkaa olla kuulkaas kohta yhtä juhlaa, jos tätä tahtia edistytään! :D

Huvittavaa oli, että kahtena peräkkäisenä kertana Sulo alkoi lorotella pian sen jälkeen, kun aloin hyräillä Jenni Vartiaisen "Missä muruseni on". :D Hetken aikaa toivoin ja leikin ajatuksella, että tämä biisi jotenkin laukaisisi rakon, mutta valitettavasti mä eilen lauleskelin pitkän matkaa tuloksetta ja hankin hullun leimaa otsaani ihan turhaan. =)

Sulolla on muuten tosi ujo kakka. Sulo kakkaa yleensä noin joka toinen tai joka kolmas päivä. Ja aina paperille ja aina niin, että kukaan ei näe. En tiedä mahtaako Sulo ujostella kakkia jopa Piippolan nähden. Sulon kikkarelaatu on kuitenkin ensiluokkaista (oikein hienoa ja kiinteää, eikä juuri haise), mutta jotenkin soisin, että vähän tiheämmin niitä pökäleitä pyllystä tipahtelisi..

Siksi tämän aamun tuotos tuli todellakin pyytämättä ja yllätyksenä. Heräsin yöllä jotain klo 3.50 koirien tepsutteluun. Sulo nyt on välillä semmoinen yövaeltaja, mutta Piippola nukkuu kyllä yönsä rauhallisesti mun vieressä. Mutta nyt sekin oli liittynyt yökukkujiin. Outoa. Alakerrassa kävin kerran katsomassa, onko siellä joku tilanne päällä, ja Piippola pomppi ja intoili ja tökki mua portaissa samalla tavalla kuin päivällä, kun ollaan ulos lähdössä. Piippola ei tullut kutsusta takaisin sänkyyn, se jäi käytävään seistä toljottamaan mua ja lähti sitten alakertaan. Ja oudointa oli, että jossain vaiheessa Sulo kävi yöpetiinsä (Sulolla on kaksi petiä), Piippola asettui siihen viereen (koirat eivät IKINÄ normaalisti makaa noin lähekkäin) ja pimeässäkin näin, että Piippola ei käy lepäämään, vaan katsoo koko ajan mua. Totesin, että taitaa olla Piippolalla nyt joku vialla, ja niinpä mä lähdin käyttämään sitä ulkona, vaikka kello onkin neljä ja mua nukutti aivan armottomasti....

Piippola tekikin melkein heti vuoristokakan (kiivetään mahdollisimman korkealle), mutta ei ollut mitenkään löysä vatsa eikä muutenkaan mitään erikoista. Tultiin takas sisälle, niin Sulokin oli ahkeroinut paperille pari kakkosta ja lätäkön ykköstä. Ja vitsi mua pänni, että miksi ihmeessä mä en ottanut myös Suloa ulos.... Ehkä hänkin olisi tehnyt nyt asiansa ulkosalle, kun hätä oli. Ja jospa se Piippolan outo käytös tarkoitti sitä, että Sulolla olis nyt hätä? Kun toinen ei itse osaa pyytää, niin ehkä Piippola tällä en-tule-sänkyyn-vaan-tuijotan-niin-kauan-että-tajuat -menetelmällä yritti Sulon puolesta viestittää, että tarviis mennä, vaikka ei ole vielä aamulenkin aika. Mut minä tollo en tajua.

Harmitti siis aika peevelisti tämä mun unenpöpperöinen, järjetön mokaratkaisu viedä vain Piippola ulos, koska Sulollakin oli iso hätä. Ja harmitti siksikin, kun Sulo on semmoinen ujokakkaaja ja edelliset aikaansaannokset oli toissapäivältä, että nyt ois ollut pieni mahdollisuus saada kakka ajoitettua ulos. Siksi mä en todellakaan odottanut Sulon tekevän yhtään mitään aamulenkillä, mutta Sulopa tuplayllätti tekemällä peräti toiset aamukikkareet ja etenkin tekemällä ne ULOS! Hihii!

Mä oisin niiiin onnellinen, jos tällainen pissa-kakka-tahti jatkuisi, että kerran päivässä tulisi edes jotain ulos. Olisi se ainakin hyvä alku. Pitkä matka on vielä sisäsiisteyteen eli ahkerasti käydään jatkossakin dyykkaamassa tuota Sulon omaa laatikkoa. :)

4 kommenttia:

 1. Ihana Blogi teillä! Ja Sulo on yhtä arka pissailija, kuin meidän Hertta, joka tuli joulukuussa Suomeen. Viimeviikolla tyttö uskalsi tehdä ekan pisun yksin, ilman muita koiria, pihalle. Vähitellen edistysaskelia ja välillä takapakkia:)Sulo uskaltaa haistella vieraita koiria, meidän Hertta lähtee kauemmas jos mahdollista.:)

  Kirjoittelemme aina välillä Kodittomien koirien ystävät ry:n blogiin, joka löytyy osoitteesta: http://koirienystavat.wordpress.com/

  Terveisin: Päivi ja koirat

  VastaaPoista
 2. Voi Herttaa, onpa ujo pissa hänelläkin.. :) Mutta hienoa, että edistystä tapahtuu, kyllä näistä tytöistä vielä salonkikelpoiset neidit kuoriutuu! =)

  Sulo uskaltaa haistella vain ohittaneista koiria ja ihmisiä, ottaa siis kiinni perään jäävästä hajuvanasta, kuten ulkoiluvideossa näkyy. :) Muuten Sulo tekee niinkuin Herttakin, menee kauemmas ja yrittää olla niinkuin ei oiskaan. Voi arkatassuja. :)

  Täytyypä käydä katsomassa blogianne ja kiva kun kävitte täällä vierailulla ja kommentoimassa, tervetuloa uudelleenkin! =)

  VastaaPoista
 3. Jes, mahtavaa edistystä! T. Essi, Pihka ja Kumu

  VastaaPoista
 4. Sulo edistyy hitaasti mutta lupaavan varmasti. Mä toivon, että reilun kuukauden päästä oltais jo tilanteessa, että enemmän tulee ulos kuin sisälle. =) Arkuuden kanssa on pidempi taival edessä, mutt onneksi turvallisissa kotioloissa Sulo jo rentoutuu ja osoittaa välillä isoakin iloa. Tänä aamuna Sulo oli niin innoissaan lähdössä aamulenkille, että hyppäsi mua vasten ja häntä heilui! <3 Eipä ole moista ennen tapahtunut!

  VastaaPoista