tiistai 15. maaliskuuta 2011

Eläinlääkärissä

Huhhuh, mitä haipakkaa on ollut, ei ole karvanaamojen emäntä paljon koneen ääressä ehtinyt istuskella. Kovasti on Sulosta hyvää kerrottavaa, mutta ensin voisin kertoa tärkeimmästä eli Sulon ensimmäisestä eläinlääkärireissusta.

Varasin ajan tuttuun paikkaan eli Soukan pieneläinklinikalle, jossa ollaan käyty oman koiramme Piippolan kanssa ja ollaan oltu palveluun todella tyytyväisiä. Kaikki lääkärit ovat erittäin ammattitaitoisia ja ihania ja mikä ihaninta, rescuemyönteisiä. Sekään kun ei ole itsestäänselvyys.

Lääkäri kehui Suloa kiltiksi ja Sulon taustan tietäen ihmetteli, miten hyvin se antaa käsitellä itseään, hampaatkin saatiin katsottua hienosti! Sulolla on kaikki hyvin, sydän- ja keuhkoäänet normaalit ja yllättävän hyvät lihakset ollakseen tarhakoira. Ehkä Sulon protskuinen ruokavalio ja öiset porrastreenit on tuottaneet jo tulosta? :) Hammaskiveä on kuitenkin vähän ja alapurentaa täytyy tarkkailla, koska yläetuhampaat painavat alaetuhapaiden takana olevaa ientä. Jos ien on koko ajan auki, se tekee kipeää ja on altis tulehduksille. Vaiva on kuitenkin korjattavissa, jos tarve vaatii.


Mulla on tämmönen söpö alapurenta ja
pieni patti kuonossa. Ne on mun juttu.

Kysyimme Sulon kuonossa olevasta kyhmystä, joka on kiinteä, mutta antaa hiukan periksi. Lääkäri totesi, että kyseessä voi olla kystamuodostus, joka voi olla synnynnäinenkin. Tarkempi diagnoosi vaatisi lisätutkimuksia, jotka eivät tässä vaiheessa ole tarpeen. Pattia kannattaa kuitenkin seurailla: jos se kasvaa, se voi alkaa painaa kyynelkanavaa ja aiheuttaa silmäongelmia. Patti on kuitenkin sen verran kaukana silmästä, että tällä hetkellä sellaista vaaraa ei ole.

Mainitsin lääkärille myös karvanlähdöstä, Sulosta lähtee nimittäin TOLKUTTOMASTI karvaa. Mä oon miettiny, et jos meiän parketille levittäis vähän liimaa, niin muutamassa päivässä meillä ois upea, silkkikarvainen kokolattiamatto. Eikä maksais paljon! Lääkärissäkin Sulo varisti komean kerroksen pikkuruisia punaruskeita karvoja, kaulan alueelta kun rapsutteli, niitä oikein satoi. =)

Lääkäri epäili, että karvanlähtö johtuu stressistä. Paljon mahdollista, onhan tämä valtava muutos Sulon elämässä: mikään ei ole enää ennallaan. Lääkäri suositteli Serene Umia ja Dap-haihdutinta+pantaa. Kerroin, että Sulo saa kukkatippoja (Piippola myös), mutta niihin ei osannut sanoa mitään (tietenkään, koska on lääkäri). SereneUmia meillä on ja Sulon kummi lähetti meille hänelle tarpeetonta valeriaanaa, joten kukkatippojen loppuessa otetaan toisenlaista kuuria. Kyllä Sulo on varmaan vielä hyvän aikaa mömmöjen tarpeessa, on hän niin herkkä. =)

Kaiken kaikkiaan reissun tulos oli se, että Sulo on terve hauva! Paria pientä juttua täytyy vähän tarkkailla, mutta muuten Sulo sai terveen paperit! Sulo sai lääkärissä myös nelosrokotteen tehosteen ja niin paljon silityksiä ja rapsutuksia, että onkohan niin paljon saanut ikinä! Kotimatkalla Sulo torkkui pienenä myttynä mun kainalossa auton takapenkillä, taisi pientä vähän väsyttää moinen jännitys. Mutta tosi hienosti Sulo pärjäsi, lentokentällä havaittuun arkuuteen verrattuna jopa loistavasti! On se vaan niin ihana. :)

1 kommentti: