lauantai 4. kesäkuuta 2011

Sulo osaa!

Tänään on kulunut tasan kolme kuukautta siitä, kun Sulo tuli meille. Sulo on ollut kotikoirana vasta vähän aikaa, mutta osaa jo PAAALJON asioita: Sulo odottaa ruokaa nätisti istuen ja menee kupille vasta kun sanon "ole hyvä", ulkona Sulo tulee aina kutsusta luokse ja lisäksi Sulo osaa "istu", "maahan", "tassu" ja "pieni orava". Vilkutustakin ("hei hei") on vähän harjoiteltu!

Vähän aikaa sitten lupailin muutakin kuin ulkonaleikkimisvideota, joten tässäpä tulee video siitä, mitenmiten hienosti Sulo osaa ja miten reipas tyttö hän on! Tottakai Piippolakin on reipas ja osaa myös hienosti vaikka mitä, mutta se onkin ihan itsestäänselvyys.. ;)Minusta Sulo on oppinut tosi hienosti ja nopeasti, kun ottaa huomioon, että tämän kolmen kuukauden ajasta ensimmäiset 3-4 viikkoa Sulo vietti oikeastaan petissä makaillen eli Sulolle oli mahdotonta opettaa mitään. Mutta kun alkuun päästiin, niin onnistumisten ja kehujen myötä Sulon itsetunto kasvoi hurjasti ja uusien asioiden opettaminen on tullut helpommaksi. Mä uskon, että Sulo vielä pääsee arkuudestaan ja reipastuu niin paljon, että voidaan kokeilla jotain harrastusta tai mennä ainakin johonkin kurssille!

Toissapäivänä Sulo sai tehdä tokoagi-ämpäritehtävän eli ottaa nameja kumollaan olevasta ämpäristä: aluksi ämpärin suulta, sitten vähän sisempää, puolesta välistä ja lopulta perältä! Ja hienosti meni, ei yhtään arastellut! Sen jälkeen ämpäri käännettiin ylösalaisin ja Sulo sai tehtäväksi koskettaa tassulla ämpärin pohjaa. Aivan ihanasti ja kärsivällisesti Sulo selvitti tehtävän ja saikin monta namia! =) Ja kun kosketustehtävää kokeiltiin tänään, Sulo pamautti tassua ämpäriin kuin vanha tekijä! :D

Mä en voi sille mitään, mutta olen Sulosta aivan pohjattoman ylpeä! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti